Özer Tunca

GENEL SANAT DANIŞMANI

Özer Tunca

GENEL SANAT DANIŞMANI

1955 Bursa Doğumlu. Hacettepe Üni. Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden Mezun Oldu. Bursa Ve Ankara Devlet Tiyatrolarında Oyuncu Ve Rejisör Olarak Çalıştı. Yazdığı Ve Yönettiği Oyunlar Uluslararası Tiyatro Festivallerinde En İyi Oyun, En İyi Yönetmen Ve En İyi Oyuncu Ödülleri Aldı. Sanatçı Birçok Dizi, Film Ve Reklam Filminde De Oynadı. Türkiye'De Birçok Bölge Ve Şehir Tiyatrolarında, Avrupa Ülkeleri Ve Amerika'Da Halen Yazdığı Ve Yönettiği Oyunlar Sahnelenmektedir. Gelenkesel Türk Tiyatrosunun Köy Seyirlik, Gölge Oyunu, Ortaoyunu Gibi Ögeleriyle Evrensel Tiyatronun Çağdaş Reji Anlayışını Birleştirerek Beden Ve Obje Kullanımına Dayalı Müzikli, Renkli Ve Eğlenceli Bir Gösteri Sunumunu Benimseyen Tunca, Tunus Ben Arus Uluslararası Tiyatro Festivali Ve Saint Petersburg Tiyatro Festivalinde Üst Üste Defalarca Ödüle Layık Görüldü. İsrail, Bir Çok Avrupa Ülkesi Ve Newyork'Ta Oyunları Sahnelendi.

Yazarlık, Rejisörlük Ve Oyunculuğunun Yanı Sıra Kariyeri Boyunca Hiç Ara Vermeden Eğitmenlik Yapan Tunca, Birçok Sanatçı Yetiştirdi.
Tiyatro Advocato'Nun 2004'Te Kurulmasına Önayak Olan Ve Eğitim Çalışmalarını Yaparak Temelini Atan Sanatçı, Toplulukta Oyunlar Yönetti, Genel Sanat Danışmanlığı Yaptı.

İzzet Boğa

GENEL SANAT YÖNETMENİ

İzzet Boğa

GENEL SANAT YÖNETMENİ
1986-1990 yıllarında AVP Devlet Tiyatrosunda Tiyatro eğitimi aldı. 1990-1994 yıllarında Ankara Üni. Hukuk Fakültesinde okudu. 1994 te Bursa'ya dönerek serbest avukatlığa başladı. Çağdaş Hukukçular Derneği, Bağımsız Anadolu Hareketi Derneği, Bursa Tango Dans Spor Kulübü Derneği gibi derneklerde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Bursa Barosunun çeşitli komisyon ve kurullarında çalıştı. Aylık Bursa Baro Haber gazetesini çıkardı, genel yayın yönetmenliğini yürüttü. Baro Meclisi üyesi, Baro Akademisi yürütme kurulu üyesi.
2004 yılında kurduğu Tiyatro Advocato ile oyunlar sahneledi.

Nedim Yıldız

MÜZİK DİREKTÖRÜ

Nedim Yıldız

MÜZİK DİREKTÖRÜ
1961 yılında Çanakkale'de doğdu. 1983 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü'nü bitirdi. 1986 yılında Gazi Üni. Fen Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'ndan Yüksek Lisans Derecesi, 1995 yılında Ankara Üni. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tiyatro Anabilim Dalı'ndan da Doktora derecesi aldı.
1997 Mart ayından beri Ankara.Üniversitesi D.T.C.F. Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı'nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta olan Yıldız'ın, oyun müziği, televizyon program müziği, belgesel film müziği, çocuk şarkısı ve koro-orkestra alanlarında eserleri bulunmaktadır.
Bunların yanı sıra "Üç Anadolu" adlı grubuyla konserler vermektedir.
Keşanlı Ali oyunumuzda Müzik Direktörlüğümüzü üstlenen Nedim Yıldız, V. Frank oyunumuzun müziklerini bestelemiştir.

Rahmi Ozan

IŞIK TASARIMI

Rahmi Ozan

IŞIK TASARIMI

1962 yılında Bursa da doğdu. 1980 yılında Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun oldu. Halen Bursa Devlet Tiyatrosunda Sanat-Teknik Müdür Yardımcısı olarak çalışıyor.

Yaşar ne Yaşar Ne Yaşamaz, Mephisto, Largo Desolato, Keşanlı Ali ve V. FRank Oyunlarımızın  ışık tasarımını yapmıştır.

Ertuğ Bayraktar

SES, EFEKT, GÖRÜNTÜ

Ertuğ Bayraktar

SES, EFEKT, GÖRÜNTÜ
1976 yılında İstanbul'da doğdu. Oyuncu,tiyatro eğitmeni,tasarımcı, yazar ve yönetmen.
Tiyatro sanat Atölyelerinin kurucusu ve genel sanat yönetmeni.
1995-1999 da Theatron grubu genel sanat yönetmenliği,
1996-1998 de Uğur Mumcu Kültür Merkezi Kültür Mrk. Müdürlüğü,
2002-2004 yıllarında Bursa Devlet tiyatrosunda basın ve halkla işler müdürlüğü.
Çeşitli okullarda ve halk eğitim merkezlerinde Tiyatro Usta öğretmenliği,eğitmenliği yapmıştır.
2004 yılından beri Bursa E Tipi Kapalı Cezaevinde çocuk tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması projesi kapsamında çalışmakta,mahkumlara tiyatro eğitimi vermekte, oyunlar yazmakta ve oynatmaktadır.
Mephisto, Largo Desolato, Keşanlı Ali ve V.Frank oyunlarımızın ses, görüntü, efekt ve müziklerini hazırlamıştır.

Zerrin Fitöz

GRAFİK TASARIM

Zerrin Fitöz

GRAFİK TASARIM
Trakya Ünversitesinde Grafik tasarım bölümünden mezun oldu. Çalışmalarını Zer Ajans Grafik Tasarım ajansında sürdürüyor. Topluluğun kuruluşundan bugüne tüm grafik tasarımlarına  imza attı.