Bursa Barosu, Ata'nın huzurundaydı

Bursa Barosu, Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 81. yıldönümü nedeniyle Anıtkabir gezisi düzenledi. Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, avukatlar, yakınları ve Baro personeli iki otobüsle Ankara'ya gitti. Aslanlı Yol'da cübbeleriyle yürüyen avukatlar ve yakınları yoğunluk nedeniyle önce müzeyi gezdiler.

Geziye, Bursa Barosu Sosyal Etkinlikler Komisyonu'nca düzenlenen Dilek Ağacı Projesi kapsamında, Anıtkabir'i görmek isteyen Mustafakemalpaşa İlçesine bağlı Söğütalan İlkokulu öğrencileri de katıldı.

Resmi törende Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun, şeref defterini imzaladı. Öztosun deftere şunları yazdı:
“Büyük Atatürk
Sen bize sürekli ilham veren devrimlerinle her zaman umut, her zaman barış dolu bir istikbal vaadeden Türkiye'nin en güzel şiirisin.
Milletimizin kadınlı erkekli varoluş mücadelesine önder olan, emperyalizme kafa tutmuş, okula giden kız çocuklarının gülüşünde aydınlık fikirlerinin ve düşlerinin yansımasını gördüğümüz, Cumhuriyetimizin aklı ve kalbisin.
Ülkemizin üzerine çöken tüm karanlıkları göz kamaştıran ışıklarla her daim delen yıldızımızsın.
Aziz Atatürk
Çocuklarımız ve yakınlarımızla manevi huzuruna gelmiş Bursa Barosu avukatları olarak; cehaletten ve buna bağlı yaratılan iklimlerden bilim, sevgi, sanat, kültür ve toplumsal birlik üretilemeyeceğini ve en çok bununla mücadele etmemiz gerektiğini bilerek, Cumhuriyete, devrimlerine ve hukukun üstünlüğüne sadakatla bağlı olarak “Hak kuvvetten üstündür” demeye devam edeceğimize, bir kere daha and içiyoruz.”