Bursa Barosu Başkanı Altun, Gazeteci Kadri Gürsel'in ÇGD Meslekte Dayanışma Ödülü'nü verdi

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nin 30. kuruluş yıldönümü kutlandı. Törende 2019 yılı ödülleri sahiplerine verildi. ÇGD Bursa Şubesi'nin Meslekte Dayanışma Ödülü'ne layık gördüğü gazeteci Kadri Gürsel'in ödülünü Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun verdi.
Nilüfer Sahnesi'nde gerçekleşen ÇGD Bursa Şubesi 30. yıldönümü kutlamasında, Cumhuriyet Gazetesi Davası'nda tutuklanan ve hapis yatan Gazeteci Kadri Gürsel'in ödülünü verdikten sonra bir konuşma yapan Bursa Barosu Başkanı Altun, “Cumhuriyet Gazetesi yargılamasında yöneticiler, gazeteciler tutuklandı ama Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları da tutuklandı. Biz avukatlar o süreçte İstanbul'da 83 hafta süren adalet nöbeti tuttuk. Adalet nöbeti tahliyelerle birlikte sona ermiş, ancak mahkumiyetler, haksız tutuklamalar ve özellikle bazı kararların Yargıtay incelemesinden kaçırılması nedeniyle dikkatleri buraya çekebilmek için adalet nöbetlerini Anadolu'ya taşıdık ve ilkini şubat ayında Bursa'da tuttuk. Geçen hafta Diyarbakır Barosu başkanıyken katledilen Tahir Elçi'nin 4.ölüm yıldönümünde Anadolu adalet nöbetlerinin 9.nu Diyarbakır'da tuttuk. 20 Aralık'ta da Adana'da nöbete devam edeceğiz. Her seferinde bu nöbeti tutma gereği ortadan kalksın dedik ama ne doğaya, ne çevreye, ne insanlara, ne gazetecilere yönelik adaletsizlikler son buldu. Cumhuriyet Gazetesi davasının bozmadan sonradan geçtiğimiz hafta yapılan son duruşmasında reddi hakim talebi reddedilip itiraz süresi beklenmeksizin reddedilen heyetçe maalesef mahkumiyet hükmü yeniden verildi. İşin esasında ispata gerek duyulmadan, usul kurallarına itibar edilmeyen bir yargıyla karşı karşıyayız. Bizden temelde istenen şu. Teslim olun, biat edin ve susun! Hep birlikte haykırıyoruz. Teslim olmayacağız, biat etmeyeceğiz ve susmayacağız” diye konuştu.
Altun'un ödülünü verdiği gazeteci Kadri Gürsel de, Cumhuriyet Gazetesi davasında mesnetsiz ve delilsiz bir iddianame üzerine yargılandıklarını ifade ederek, “Savunma hattımızı gazetecilik üzerine kurduk ve mahkemede gazeteciliği savunduk. Çeşitli hapis cezalarına çarptırılmış olabiliriz. Hakim son sözüm sorulduğunda, verilecek karar ne olursa olsun ben gazetecilik yapmaya devam edeceğimi söylemiştim. Serbest bırakıldıktan sonra geçen iki yılda da bu sözümü tuttuğuma inanıyorum” dedi.
ÇGD Bursa Şubesi Hukuk Ödülü'ne Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nu layık görürken, diğer ödüller de şöyleydi:
Genç Kalemler Ödülü-Berkay Bilik-LİNETV, Tarık Şenocak- Youtube kanalı Sen Ne Dersin?, Muammer İrtem-Demirören Haber Ajansı Muhabiri; Meslek Onur Ödülü-Erdal Özdür ve İsmail Kemankaş; Çevre Ödülü-Veteriner Hekim Ahmet Bülent Üçok; Kent Kültürüne Katkı Ödülü-Güney Özkılınç; Eğitim Ödülü-Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona; Toplumsal Hizmet Ödülü-Prof. Dr. Kayıhan Pala; Spor Ödülü- Bursaspor Basketbol Takımından Sezer Sezgin; Sosyal Sorumluluk Ödülü-AHBAP; Kültür ve Sanat Ödülü-Barış İçin Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası…

İlgili Fotoğraflar