Cargill davalarında kazandıkları tazminatları baroya bağışladılar

Bursa Barosu'nun 20 yılı aşan Cargill davalarında çabaları bulunan ve bu davalarda adlarına hükmedilen tazminatı Bursa Barosu'na bağışlayan avukat ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür plaket verildi.

Bursa Barosu'nun BAOB Hizmet Birimi'ndeki Av. Özgür Aksoy Konferans Salonu'ndaki törende konuşan Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Bursa Barosu'nun yaklaşık 40 yıldır sürdürdüğü çevre mücadelesinde başlıca davaları sıraladı. Altun, Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu'da başkan ve üye olarak görev alan meslektaşlarının davaları büyük bir özveriyle takip ettiklerini, ulaştıkları başarıyla da yetinmeyip, bu davalardan yasal olarak elde ettikleri vekalet ücretleri ile en son Cargill ile ilgili tazminat davalarında aldıkları tazminatları da kuruşu kuruşuna Bursa Barosu'na bağışladıklarını söyledi.

Bursa Barosu yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı törende Altun, Bursa Barosu ve Çevre, Kent Hukuku Komisyonu'nun önceki başkanlarından Av. Ali Arabacı'ya teşekkür plaketi verdi. Komisyonun önceki başkanlarından Av. Cumhur Özcan'ın plaketini de Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun, Av. Şenay Özeray'ın plaketini Bursa Barosu Genel Sekreteri Av. Hüsniye Altın Yeşil, Av. Erol Çiçek'in plaketini de Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Eralp Atabek verdi. Bursa Barosu, Av. Yahya Şimşek ile Orhangazi Ziraat Odası önceki başkanlarından Cevdet Altın'a da plaket verdi, ancak Şimşek ve Altın törene katılamadı.

İlgili Fotoğraflar