İstabul Sözleşmesi'nin fesih kararına Bursa Barosu'ndan protesto

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye, kadın haklarını savunan ve AİHM kurallarını esas alan bir insan hakları sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi'ni iptal etmesine yurt çapında tepkiler gelirken, Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi üyeleri de bugün iki yerde protesto eylemine katıldı. Kadın Meclisleri'nce Nilüfer Üç Fidan Parkı'nda düzenlenen protesto eylemine katılan Bursa Barosu Genel Sekreteri ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Hüsniye Altın Yeşil, Sayman Av. Aslı Evke Yetkin ve yönetim kurulu üyeleri Av. Gonca Gülçin, Av. İlker Yılmaz, Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Müjde Kaya ve merkez üyesi avukatlar daha sonra da Fomara Meydanı'nda Bursa Kadın Platformu'nca düzenlenen eyleme Bursa Barosu olarak  katılarak “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” pankartı ve dövizlerle, İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararını protesto etti.