Genel kurulumuz ertelendi

18 Mayıs 2021
Vefat (Av. Hasan Koç)

14 Mayıs 2021
Haciz sırasında avukatın yanağını ısıran kişiye 2 yıl 6 ay, annesine 3 yıl 1 ay hapis

11 Mayıs 2021
Bursa'nın Orhaneli İlçesi'nde haciz işlemi sırasında Av. Cüneyt Bülent Şeker'I yanağından ısıran ve İcra Memuru Mustafa Sekmen'e de hakaret eden saldırgan Ömer Konuk Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi'nce 2 yıl 6 ay, haciz işlemine elinde bıçakla direnen Sevim Konuk ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Kirazlıyayla'da “yüksek gerilim!”

08 Mayıs 2021
Lübnan sermayeli Meyra Madencilik'in hukuksuz maden zenginleştirme tesisi ve atık havuzu inşaatına yaklaşık 2 yıldır direnen Bursa'nın Yenişehir İlçesi'ne bağlı Kirazlıyayla Köyü'nde “gerilim” doruğa çıktı.
Vefat (Hakim Ebru Us Aykaş)

05 Mayıs 2021
Bursa Barosu, SGK'ya Bursa iş yaşamının iki yıllık bilançosunu sordu

28 Nisan 2021
Bursa Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu, il genelinde iş yaşamına ilişkin son iki yıllık tabloyu ortaya koymak ve bu konuda toplumsal ve hukuki çalışmalar yapmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürlüğü'ne bazı sorular yöneltti.
Bursa Barosu, bilirkişilik müessesesini masaya yatırdı

21 Nisan 2021
Bursa Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu tarafından düzenlenen ve Komisyon Başkanı Av. İsmail İşel'in yönettiği online etkinlikte "Yargılamada Bilirkişilik ve Uygulama Sorunları" ele alındı.
Bursa Barosu, Metin Lokumcu davası için Trabzon'daydı

21 Nisan 2021
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Artvin'in Hopa ilçesinde yapacağı miting öncesi çıkan olaylarda polisin sıktığı biber gazı ile fenalaşıp hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili 10 yıl sonra açılan dava Trabzon'da başladı.
-Avukat Bayam'a yönelik kasten öldürmeye teşebbüs davası 9 Haziran'a ertelendi.

14 Nisan 2021
Av. Berrin Bayam'ı öldürmek kastıyla tabancayla vuran tutuklu Şükrü B.'nin yargılanmasına Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma 9 Haziran 2021 tarihine ertelendi.
Cargill davalarında kazandıkları tazminatları baroya bağışladılar

08 Nisan 2021
Bursa Barosu'nun 20 yılı aşan Cargill davalarında çabaları bulunan ve bu davalarda adlarına hükmedilen tazminatı Bursa Barosu'na bağışlayan avukat ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür plaket verildi.