Adalet Nöbeti bu kez Van'daydı

19 Temmuz 2019
Bursa Barosu'nda Şubat ayında yakılarak Anadolu'ya taşınan Adalet Nöbeti ateşi bu kez de Van'da yirmiyi aşkın Baronun katılımı ile gerçekleşti.
Kent ve çevre hukukçuları Denizli'de buluştu

17 Temmuz 2019
Üçüncüsü Denizli Barosu tarafından düzenlenen Türkiye Baroları Çevre ve Kent Hukuku Komisyonları Çalıştayı, 13-14 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.
2019 Adli Yardım eğitimleri tamamlandı

13 Temmuz 2019
Eğitimlerden, adli yardım listesinde bulunan 1500 civarında avukat yararlandı.
Bursa'ya 17 yeni mahkeme ve iki hakimlik

11 Temmuz 2019
Hakimler ve Savcılar Kurulu, Bursa'da yeni mahkeme ve hakimliklerin faaliyete geçirilmesini kararlaştırdı.
Bursa Barosu yönetimi Vali Yakup Canbolat'ı ziyaret etti

05 Temmuz 2019
Ziyarette Bursa'da eğitim ve özellikle Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi, turizm, sanayi konularıyla Valilik ve Bursa Barosu işbirliğiyle yapılan kadın, çocuk, mülteci eğitimlerinin devam ettirilerek daha da artırılması konuşuldu.
Aladağ yurt yangını davasında karar çıktı

04 Temmuz 2019
Bursa Barosu'nun yargılamanın ilk aşamasından itibaren takip ettiği davanın karar duruşmasında Kozan Ağır Ceza Mahkemesi, baroların yinelediği katılma talebini reddetti.
“Özgür”süz iki yıl geçti!

04 Temmuz 2019
Meslek şehidi Av. Özgür Aksoy, ölümünün 2. yılında Orhangazi Yeniköy'deki mezarının başında anıldı.
Av. Cengiz Göral, katledilişinin 40. yılında mezarı başında anıldı

03 Temmuz 2019
1979 yılında katledilen Avukat, Gazeteci ve Siyasetçi Cengiz Göral, ölümünün 40. yıldönümünde Gemlik'e bağlı Adliye Köyü Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anma töreni Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, yönetim kurulu üyeleri, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Göral Ailesi ve dostları katıldı.
Mücadele kazanıldı, sıra şenlikte

01 Temmuz 2019
Büyükorhan İlçesi'ne bağlı Karaağız Köyü'ne biyokütle (katı atık) enerji santralı kurulmasına karşı direnen köylülerin açtığı iptal davalarının kazanılması nedeniyle köyde şenlik düzenlendi.
“Seçimlerde her okula hukuk sorumlusu olarak avukat görevlendirmesi yasaya bağlansın!”

27 Haziran 2019
Bursa Barosu Başkanı Av. Altun: İstanbul seçiminde avukatların görev yaptığı okullarda neredeyse hiç sorun çıkmadı.