Baro başkanları ve avukatlar, her türlü baskıya rağmen sonuna kadar direndi

11 Temmuz 2020
Baro başkanları ve avukatlar Ankara sokaklarını “Paralel baro istemiyoruz”, “Barolar halkın avukatıdır”, “Ankara uyuma savunmana sahip çık”, “Savunma susmadı susmayacak”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, biat etmiyoruz” sloganlarıyla inletti.
Ankara Kuğulupark'ta baro başkanlarına polis müdahalesi

09 Temmuz 2020
Çoklu baro sistemi getirecek Avukatlık Yasası değişikliği TBMM Genel Kurulu'nda görüşülürken Ankara Kuğulupark'ta nöbet turan baro başkanlarına desteğe gelen avukatlar barikat arkasına alınmayınca ortam gerildi. Polisin güç kullanması üzerine baro başkanları yerlere düştü. #ParalelBaroyaHayır #SavunmaSusturulamaz
Baro başkanlarından komisyon üyesi avukatlara sürpriz hediye paketi!

05 Temmuz 2020
TBMM önünde dört gündür Adalet Komisyonu'ndaki toplantılara katılmak için bekleyen baro başkanları Adalet Komisyonu'nun hukukçu milletvekillerine cübbe, düğme ve dikiş seti gönderdi.
Altun: Baro başkanlarını bu duruma düşürenler utansın!

05 Temmuz 2020
Yargı Bağımsızlığı ve Hukuk -Savunma Nöbeti- Av. Dilek Yumrutaş, Youtube kanalında Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun ile söyleşti
“Baro başkanları gelmedi” iddiasını komisyon tutanakları yalanlıyor

05 Temmuz 2020
Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, AKP Grup Başkan Vekilleri Bülent Turan ve Cahit Özkan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, baro başkanlarının komisyona çağrıldıkları fakat gelmedikleri yönündeki açıklamalarını komisyon tutanakları yalanladı.
Meslek şehitlerimiz Cengiz Göral ve Özgür Aksoy'u andık

04 Temmuz 2020
Bursa Barosu, 1979 ve 2017 yıllarında kaybettiği iki meslek şehidini Av. Cengiz Göral ve Av. Özgür Aksoy'u bugün mezarları başında ayrı ayrı törenlerle andı.
Baro başkanları ve avukatlar Ankara Adliyesi'nde

03 Temmuz 2020
TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmeye devam edilen, Avukatlık Kanunu değişiklik teklifinin geri çekilmesi için TBMM'de nöbet turan baro başkanları, illerden gelen avukatlarla 3 Temmuz'da miting planladı. Pandemi gerekçesiyle Ankara Valiliği mitingi yasaklayınca avukatlar çalışma alanı olan Ankara Adliyesi önünde eylem yaptı.
Kirazlıyayla köylülerinden Altun'a ziyaret

25 Haziran 2020
Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde Lübnan sermayeli Meyra Madencilik şirketince hukuksuz bir şekilde yapımı devem eden maden atık havuzu inşasına aylardır direnen köylüler, Bursa Barosu'nun desteğine teşekkür ettiler.
Bursa, Balıkesir, Bilecik baroları omuz omuza Ankara'ya

22 Haziran 2020
İllerde çoklu baro ve nispi temsil seçim sistemi getirecek yasa tasarısına tepki amacıyla baro başkanlarının illerinden başlattığı Ankara yürüyüşünün üçüncü gününde pek çok başkan Ankara'ya ulaştı.
Ankara yürüyüşünün ikinci etabında Altun'a Kirazlıyayla'da jandarma engeli

21 Haziran 2020
Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Ankara yürüyüşünün ikinci gününde, Lübnan sermayeli Meyra Madencilik tarafından hukuksuz bir şekilde yapımı devam eden maden flotasyon ve atık tesisini protesto eden Yenişehir Kirazlıyayla köyüne ziyaret etmek istedi, ancak jandarma engeliyle karşılaştı.