BURSA BAROSU TÜRK SANAT MÜZİĞİ TOPLULUĞU ÇALIŞMALARI

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu Konseri-2017 - Solistler Geçidi

Bursa Barosu TSMK Korosu yine ilkleri yaşattı

Sahnede iki eski baro başkanı-milletvekili ve iki avukattan iki yeni güfte-beste

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu, sezonu muhteşem bir konserle kapattı. Koronun yeni solistleri arasında Bursa Barosu önceki başkanları, Bursa önceki milletvekilleri Ali Arabacı ve Yahya Şimşek dikkat çekti. Konserin bir başka dikkat çeken yanı da iki avukat Tülin Sarıbay ve Metin Öztosun’un kendi güfte-bestelerini seslendirmeleriydi.

Filiz Başıbüyük şefliğinde yaklaşık 3 ay süren hazırlıktan sonra geçtiğimiz pazar günü BAOB Oditoryum’da gerçekleştirilen “Solistler Geçidi”ni, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun da izledi. Avukat, işadamı Nabi Ergin’in sunduğu ve Hicaz makamında eserlerle başlayan konserde solistler, profesyonellere taş çıkartan performans sergilediler.

Avukat Tülin Sarıbay, güftesi ve bestesi kendine ait “Ay menim gülüm” şarkısını seslendirirken akordeon da çaldı.  Sarıbay ayrıca konserin son parçalarından biri olan “Aman avcı vurma beni” adlı şarkı sırasında da Azeri oyunu oynadı.

Bursa Barosu Saymanı Metin Öztosun ise Aşık ile Maşuk’un hikayesinden esinlenerek kaleme alıp Nihavend makamında bestelediği ve seslendirdiği eserinden ötürü büyük alkış aldı.

Şarkılarla zaman zaman hüzünlenen, zaman zaman nostalji yaşayan izleyiciler, hareketli şarkılarda da adeta yerlerinde duramadılar.

Konser sonunda, şef Filiz Başıbüyük, sunucu Nabi Ergin ve tüm korist ve solistlere çiçek veren Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, uzunca bir süre KHK ve Anayasa Değişikliği referandumundan ötürü yaşanan gerilimden, böylesi güzel bir konserle uzaklaştıklarını söyledi. Altun, Bursa Barosu TSM Korosu’nun kurucu şefi Erdinç Çelikkol, sonraki şefler Fahri Dibekoğlu ve Remzi Çelikyay’a da teşekkür etti.

Konser, koro ve seyircilerin bayrak sallayarak seslendirdiği İzmir Marşı ile sona erdi.

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu Konseri-2017

BURSA BAROSU TSM KOROSU MEST ETTİ

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu’nda gerçekleştirilen konsere; Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Atila Atik, Bursa Barosu Genel Sekreteri Avukat Onur Yavuz, Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar, yakınları, adliye çalışanları ve Bursalı sanatseverler katıldı.

Şef Filiz Başıbüyük’ün yönettiği koro, yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalırken, Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserlerini icra etti. Solo performansların da sergilendiği konserde ayrıca, Saadettin Kaynak, Yıldırım Gürses gibi unutulmaz bestekârların eserleri de seslendirildi. Konser sırasında küçük sevimli sürprizler de yaşandı. Konserde iki şarkıya Kafkas ve Karadeniz halk younu ekipleri de danslarıyla görsellik kattı.

Solo seslendirilen “Yangınlardayım” adlı Hicaz makamındaki eserin söz yazarı Doktor Hüsamettin Olgun ve bestecisi Necip Gülses de konuklar arasındaydı.

İzleyenlerden büyük beğeni toplayana konserin sonunda Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Atila Atik, Şef Filiz Başıbüyük’e çiçek verdi. Atik, neşeli şarkılarla ülkemizdeki olumsuz gelişmelerin sıkıntısından bir nebze de olsa uzaklaştıran Bursa Barosu TSM Korosu’na, Şef Filiz Başıbüyük başta olmak üzere emeği geçen harkese teşekkür etti.

BURSA BAROSU TSM KOROSU MEST ETTİ

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu Konseri-2016

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu, Filiz Başıbüyük’ün şefliğinde unutulmaz bir konsere imza attı.

BAOB Oditoryumu’nda gerçekleştirilen konsere Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Türk Sanat Müziğinin en seçkin eserlerinin seslendirildiği konserde;
İsmail İşyapan, Ayşegül Gökgöz, Emin Yenice, İhsan Bölük, İsmail Eren, Nabi Ergin, Ersin Edel, Şükrü Ekren, Metin Öztosun, Sema Derin, Erdoğan Öztekin, Yahya Şimşek, Emin Tarık Öztosun, Metin Öztosun ve Zeynep Akaras’ın solo performansları da Türk Sanat Müziği sevdalılarından büyük beğeni topladı.

Aynı zamanda solo performansları için sahneye çift olarak çıkan; Figen ve Deman Cönk, Tülin ve Vedat Kavasoğlu, Hamide ve Halil Yeşilyurt ise eşli olarak seslendirdikleri eserlerle salondakileri mest etmeyi başardılar.

Konserin sonunda, TBMM 21. Dönem Bursa Milletvekili ve Bursa Barosu Eski Başkanı Ali Arabacı programın sunucusu Nalan Höke ile Şef Filiz Başıbüyük’e çiçek takdim etti.

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu Konseri-2016
Barosu Türk Sanat Müziği Korosu, 2016 yılının ilk konserini, Filiz Başıbüyük şefliğinde Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirdi.

Bursa Barosu üyesi avukatlardan oluşan koro, yaklaşık 2 saat boyunca dinleyenlerini mest etti. Yıldırım Gürses, Erol Sayan, Teoman Alpay gibi Türk müziğinin unutulmaz bestekârlarının eserlerine yer verilen konserde, Nihavend, Uşşak, Hicaz, Acemkürdi, Kürdilihicazkar, Rast makamlarında seslendirilen eserler salonu dolduran sanatseverlerin beğenisini toplarken, Nabi Ergin, Figen Orhan – Derman Cönk, Şükrü Ekren, İsmail Eren, Emin Yenice, Zeynep Akaras, Vedat Kavasoğlu, Ayşegül Gökgöz, Sema Derin, İsmail İşyapan, Emin Tarık Öztosun, İhsan Bölük, Merve Çevik, Metin Öztosun, Yahya Şimşek ve Ersin Edel’in solo performansları da geceye renk kattı. Kuruluşundan itibaren Bursa Barosu TSM Korosunun daimi üyesi olan Tarık Öztosun, sözlerini Teoman Alpay'ın yazdığı, Metin Bükey'in bestesi "Samanyolu" adlı eser ile bir kez daha gönülleri fethetti.

Konserin sonunda Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Neslihan Aktosun, Şef Filiz Başıbüyük ve konserde sunumu gerçekleştiren Nalan Höke’ye çiçek takdim etti.

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu Konseri-2015
Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu’nun “Bahar Konseri” Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Şef Filiz Başıbüyük’ün yönettiği koro, yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalırken, Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserlerini seslendirdi.
Solo performansların da yapıldığı konserde, Saadettin Kaynak, Yıldırım Gürses gibi çok değerli bestekarların eserleri seslendirildi.
Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu’nun kurucu şefi Erdinç Çelikkol ve Türk Sanat Müziği duayenlerinden Kutlu Payaslı konserin onur konukları oldular.
Gecenin ilerleyen saatlerine değin süren konser, izleyenlerden büyük ilgi toplandı. Konserin sonunda Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Neslihan Aktosun, Şef Filiz Başıbüyük’e çiçek takdim etti.

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu Konseri-2014

BURSA BAROSU TSM KOROSU, DİNLEYENLERDEN TAM NOT ALDI…

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Topluluğu, Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde sergilediği performans ile sanat müziği sevenlerden tam not aldı.
Tayyare Kültür Merkezi’ndeki konsere Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve eşi Nuran Demiröz ile birlikte katılırken, konsere ayrıca Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

TSM Topluluğu konser boyunca, Türk Sanat Müziği denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Zeki Müren, Saadettin Kaynak, Suat Sayın, Rakım Erkutlu gibi usta isimlerin eserlerini seslendirdi.

İki bölümden oluşan konserde solo performanslar da sergilenirken, gecenin sonunda Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, programın onur konukları olan Kutlu Payaslı, Erdinç Çelikkol’a ve Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi Filiz Başıbüyük’e çiçek takdim etti.

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu Konseri-2014

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu 2014 yılının ilk konserini Şef Filiz Başıbüyük önderliğinde Nalan Höke'nin eşsiz sunumuyla 16 Şubat 2014 Cumartesi Akşamı Dedeefendi Salonu'nda Gönül Şarkılarından oluşan şarkılarla gerçekleştirdi.

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Topluluğu Konseri-2013

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Topluluğu Konseri-2012-2

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Topluluğu Konseri-2012
Yeşilçam Film Müzikleri

BURSA BAROSU TÜRK SANAT MÜZİĞİ TOPLULUĞU KONSERİ - 4 NİSAN 2011 - Ördekli Kültür Merkezi

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Topluluğu 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Baromuzu ziyaret eden Blagoevgrad Barosu üyesi meslektaşlarımızın onuruna mini bir konser verdiler.

Nilüfer Belediye Konservatuarı eğitmenlerinden Remzi Çelikyay’ın şefliğinde verdikleri konserde, bazı eserlere Balkanlardan gelen konuklarımız da eşlik ettiler.

Dostluk ve kardeşlik duygularının pekişmesine katkı sunan Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Topluluğu üyesi meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

31 Mart 2010 Çarşamba - Gökdere Kültür Merkezi Konseri resimleri için tıklayın...

BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI - İLETİŞİM BİLGİLERİ - 444 50 99
Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi Adalet Sarayı G-Blok Kat:1 Osmangazi / BURSA